Coronavirus: Najnoviji pacijent je prvi koji je bio zaražen u Velikoj Britaniji

Najnoviji pacijent s dijagnozom koronarnog virusa u Engleskoj je prvi koji ga uhvatiti u Velikoj Britaniji.

Nejasno je je li to izravno ili neizravno od nekoga tko se nedavno vratio iz inozemstva, izjavio je glavni medicinski časnik Engleske.

Čovjek je stanovnik Surreya koji nije nedavno bio u inozemstvu.

Potrebno je ukupan broj slučajeva u Velikoj Britaniji do 20 i dolazi nakon što je Britanac u 70-ima postao prvi državljanin Velike Britanije koji je umro od virusa.

Taj čovjek, koji je živio u inozemstvu, odveden je u bolnicu u Japanu nakon što je uhvatio coronavirus na brodu Diamond Princess, koji je ranije ovog mjeseca stavljen u karantenu s luke Yokohama.

Potvrđujući najnoviji slučaj u Velikoj Britaniji, glavni engleski medicinski časnik prof. Chris Whitty izjavio je kako je čovjek prebačen u specijalistički NHS centar za infekcije u Bolnici Guy’s i St Thomas u središnjem Londonu.

Bio je pacijent u Haslemere Health Centre u Surreyu koji je zatvoren za “duboko čišćenje” od petka ujutro.

Prof Whitty je rekao da je slučaj pod istragom i da je potraga za kontaktima počela.

Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, rekao je virus je prošao na u Velikoj Britaniji, ali izvorni izvor je “nejasno” i nije bilo “odmah prepoznatljiv link ” na inozemstvo putovanja.

Coronavirus: ‘Samo-izolacijski će me koštati £ 600’
Može coronavirus naškoditi dojene bebe, i druga pitanja
EasyJet i British Airways upozoravaju na utjecaj virusa
Kako se Ujedinjena Kraljevina sprema za koronarni virus?
Javno zdravstvo Engleska je rekao da je rad s Surrey County Council kontaktirati ljude koji su “bliski kontakt ” s najnovijim coronavirus slučaju.

“Novo poglavlje”
Prema BBC-jevom uredniku za zdravlje Hughpym, izvori Whitehalla kažu kako bi se hitni zakoni mogli uvesti sljedećeg tjedna ako postoji ozbiljna eskalacija broja slučajeva u Velikoj Britaniji.

Ministar zdravstva Helen Whately rekao BBC Newsnight Velika Britanija je “dobro pripremljena”, ali to je “vjerojatno ćemo vidjeti više slučajeva “.

Pozvala je javnost na prakticiranje “dobre osobne higijene” i kazala kako će planovi biti objavljeni sljedećeg tjedna u kojima se utvrđuju vladine pripreme.

Prof Jonathan Ball, sa Sveučilišta u Nottinghamu, rekao je Surrey slučaj označava “novo poglavlje za Uk ” i da je “presudno” razumjeti podrijetlo infekcije.

“To je uvijek bila briga – to je virus koji često uzrokuje simptome vrlo slične blagoj gripi ili prehladi, a lako se prenosi s osobe na osobu. To znači da se lako može ići ispod radara”, dodao je stručnjak za virologiju.

Od koga je ovaj čovjek uhvatio virus?

To je hitno pitanje koje treba odgovoriti o 20.

Do sada nije otkrivena nikakva veza s bilo kime tko je putovao u pogođenu zemlju.

Dok ne saznamo odgovor teško je znati koliko je ovo velik razvoj.

To bi mogao biti “izbijanje dva ” – sa samo jednom drugom, još uvijek biti identificiran, osoba koja je uhvaćen coronavirus u inozemstvu.

Ili je ovo prvi slučaj koji će biti otkriven iz mnogo veće epidemije? Znamo da se to može dogoditi, talijanski znanstvenici vjeruju da je virus kružio tamo nezapaženo tjednima.

Za sada, mi jednostavno ne znamo, ali ovo je scenarij dužnosnici su se pripremaza.

Premijer Boris Johnson, koji je zbog predsjedatelja sastanka odbora Cobra za hitne slučajeve u ponedjeljak, izjavio je kako je priprema za izbijanje epidemije u Velikoj Britaniji sada bila glavni prioritet vlade “.

Na pitanje je li vlada trebala djelovati ranije za Britone na kruzeru, rekao je da je slijedio “najbolji medicinski savjet” o ne repatrijatiing ljudi, osim ako je bio siguran da neće biti širenje u Velikoj Britaniji.

G. Johnson se također suočio s kritikama Laburista zbog čekanja do ponedjeljka na sastanak vlade Cobra.

Što trebam znati o koronarnom virusu?
KOJI SU SIMPTOMI? Jednostavan vodič
NAČINI KAKO SPRIJEČITI HVATANJE: Kako oprati ruke
Kako stojimo s cjepivom? Do sada je ostvaren napredak
VIZUALNI VODIČ ZA IZBIJANJE: Virus karte i karte
ŠTO TO ZNAČI ZA MOJ ODMOR? Vaša prava kao putnika
Međutim, kazao je kako je radio iza kulisa, sastao se s ministrom zdravstva i glavnim medicinskim službenicima kako bi razmotrili pripreme NHS-a.

Stotine gostiju je ograničeno na Palaču H10 Costa Adeje u Tenerife u nakon što je najmanje četiri turista dijagnosticiran koronarni virus.

Šest Britanaca bilo je među onima koje su španjolske vlasti rekle kako bi mogle otići u petak jer su stigli u hotel u ponedjeljak – nakon što su oni koji su bili pozitivni odvedeni u bolnicu.

Ranije tri slučaja virusa potvrđena su u Velikoj Britaniji, uključujući i prvi u Walesu.

Dva nova pacijenta u Engleskoj su ugovorila virus dok su bili u Iranu, priopćilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Related Articles

Back to top button
Close
Close